دستگاه NVR و نرم افزار تشخیص پلاک دوربین مداربسته


 دستگاه NVR و نرم افزار تشخیص پلاک دوربین مداربسته

 

 

انتخاب دستگاه NVR مناسب با توجه به عدم اشنایی زیاد با سیستم های شبکه تا حد زیادی از انتخاب DVR پیچیده تر است. در این مطلب سعی شده به جزئیات مهم انتخاب این دستگاه اشاره شود.

برند دستگاه


انتخاب برند مناسب برای NVR به مراتب مهمتر از DVR است. از انجایی که سیستم نرم افزاری NVR از اهمیت بالایی برخوردار است انتخاب برند بسیار حساس است. در رابطه با برندهای معتبر و نقاط قوت و ضعف هر یک میتوانید در این مقاله اطلاعاتی به دست اوردید.

پروتکل انتقال

در سیستم های شبکه، اطلاعات با زبانی خاص صورت می گیرد که به آن پروتکل انتقال اطلاعات می گویند. در گذشته هر یک از برندهای تولید کننده دوربین های شبکه پروتکل مختص خود را داشت. اما امروزه یک پروتوکل مشترک بین تجهیزات مداربسته به نام ONVIF وجود دارد. تمامی تجهیزات مداربسته ای که پروتکل Onvif را پشتیبانی کنند را میتوان به صورت مشترک در یک سیستم مداربسته شبکه استفاده کرد.
پس توجه داشته باشید، تنها در صورتی می توانید NVR، Video Server و دوربین های شبکه را در یک سیستم وصل کنید که یا هم برند باشند و یا همه Onvif را پشتیانی کنند.

تعداد کانال

تعداد کانال های دستگاه NVR نیز مانند DVR محدود است. دستگاه های NVR معمولا با تعداد 4، 8، 16، 32 و 64 کانال ساخته می شوند. توجه داشته باشید ممکن است تعداد ورودی های مجزای روی دستگاه از تعداد کانالهای مجاز آن کمتر باشد. برای مثال دستگاه 8 کانال شما تنها 4 پورت ورودی داشته باشد. در این صورت می توانید از یک سوئیچ 5 پورت در کنار دستگاه استفاده کنید و آن را به یکی از پورتهای دستگاه متصل کنید.

پهنای باند ورودی و خروجی

هر دستگاه NVR امکان دریافت و پردازش مقدار محدودی از پهنای باند را دارد. با توجه به مقدار پهنای باند دوربین ها باید از دستگاه با پهنای باند مناسب برای سیستم مداربسته خود استفاده کنید. پهنای باند خروجی دستگاه نیز به شما نشان می دهد که چند فرد متفاوت می توانند به صورت هم زمان تصاویر دستگاه را در شبکه ببینند. (برای اطلاع از روش محاسبه پهنای باند دوربین ها به این صفحه مراجعه کنید)

POE بودن


معمولا NVRها با هر تعداد کانال، در دو نوع POE و غیر POE عرضه می شوند. در صورتی که می خواهید سیستم شبکه خود را به صورت POE طراحی کنید انتخاب NVR باید طوری صورت گیرد که دستگاه شما به تعداد دوربین های متصل شده خروجی POE داشته باشد. در صورتی که تعداد کانالی خروجی مجزا از تعداد کانالهای دستگاه کمتر بود (برای مثال دستگاه 8 کانال بود ولی چهار خروجی POE داشت) باید از یک سوئیچ POE در کنار دستگاه NVR استفاده کرده و سوئیچ را به NVR متصل کرد.

تعداد هاردهای قابل پشتیبانی


تعداد هاردهای قابل پشتیبانی هر دستگاه معمولا مقداری ثابت است. اما گاهی ممکن است دستگاهی از دستگاه های مشابه تعداد بیشتری هارد را پشتیبانی کند. در صورتی که نیاز به ضبط بیشتر داشته باشید این خصوصیت اهمیت زیادی پیدا می کند.
در صورت نیاز به زمان ضبط بسیار بالا از دستگاه های با پورت E-SATA استفاده کنید.

 

 

بیشتر بخوانید: قیمت جی پی اس حیوانات  هایک ویژن تهران

 

نرم افزار تشخیص پلاک دوربین مداربسته چیست؟

دوربین هایی که قابلیت پلاک خوانی دارند، از جمله دوربین های مداربسته حرفه ای هستند که با استفاده از یک نرم افزار داخلی عمل شناسایی و ضبط پلاک خودرو ها حتی در هنگام حرکت را انجام می دهند. با تجهیز مراکز کنترل ترافیک با دوربین های با قابلیت تشخیص پلاک، امکان تجزیه، تحلیل و ضبط پلاک با دقت بالا در هرگونه شرایط سخت از جمله آب و هوای بد، سرعت بالای وسائط و مشکلات مربوط به تداخل نور چراغ خودرو ها میسر می گردد.

بسترسازی و تجهیز اماکن با استفاده از این دسته از دوربین های مداربسته قاعدتا بسیار پیچیده تر و تخصصی تر از نصب دوربین های معمولی است. زیرا این دوربین ها قادرند حرکت خودروها را از مسافت های دور حتی در سرعت های بالا و نور آزاردهنده چراغ آنها ضبط نموده و پلاک آنها را تشخیص دهند.  تمامی اطلاعات خودرو ها و پلاک با استفاده از پارامترهای زمانی موجود در نرم افزار قابل جستجو و دسترسی هستند.

ویژگی های دوربین مداربسته پلاک خوان چیست؟

1. رزولوشن تصویر دوربین

اولین و مهمترین خصوصیت در این دوربین ها روزولوشن بالا و یا کیفیت تصویر مناسبی است که ارائه می دهند. مسلما همانطور که می دانید هر چه رزولوشن بالاتر باشد، تصویری واضحتر خواهید داشت و قابلیت پلاک خوانی نیز برای بردهای بالاتر فراهم خواهد شد.

2. قابلیت  WDR

ویژگی دیگر دوربین های پلاک خوان وجود  قابلیت WDR روی آنهاست. مکانیزم WDR تاثیر چشمگیری در جلوگیری از عدم وضوح تصویر در تداخل های نوری دارد. به دلیل آنکه معمولا دوربین های پلاک خوان در معرض نور شدید اتومبیل ها قرار دارند وجود این قابلیت در دوربین های پلاک خوان الزامی و بسیار مهم است.

3. قابلیت دید در شب IR

امکان دید در شب نیز یکی از ویژگی های مهم این نوع از دوربین هاست. برد دید در شب  باید در حد برد پلاک خوانی دوربین باشد.

بیشتر بخوانید: ردیاب سالمندان   آداپتور صنعتی

تشخیص پلاک در دوربین های آنالوگ

اگر دوربین های شما از نوع آنالوگ هستند، امکان داشتن تصاویری با  رزولوشن بیشتر از 720TVL را نخواهید داشت. رزولوشن 720TVL به طور تقریبی برابر با 0.5 مگاپیکسل در مقیاس اندازگیری دیجیتال است که رزولوشن واقعا پایینی است.

با این وجود دوربین های آنالوگ با کیفیت، در زاویه دید 75 درجه (با استفاده از لنز رایج 3.6mm) تا فاصله 3 متری امکان تشخیص پلاک را دارند. برای ارتقا برد پلاک خوانی در دوربین های آنالوگ می توان از لنزهایی با فاصله کانونی بالاتر استفاده کرد. به این ترتیب زاویه دید شما کاهش یافته اما در عوض عمق دید بیشتری در تصویر خواهید داشت. برای مثال یک لنز 12 میلی متری، زاویه دید 25 درجه ای دارد اما امکان پلاک خوانی تا برد 10 متر را برای شما فراهم می کند.

تشخیص پلاک در دوربین های مداربسته تحت شبکه

کیفیت پلاک خوانی در دوربین های تحت شبکه با توجه به اینکه رزولوشن های بالاتری دارند، به مراتب بهتر است. این دوربین ها برد های بالاتری را پوشش می دهند. بنابراین استفاده از این دوربین ها برای عمل پلاک خوانی توصیه می شود. البته باید همانطور که می دانید، دوربین های مداربسته دیجیتال قیمت بالاتری نسبت به دوربین های آنالوگ دارند.

کاربرد های دوربین های پلاک خوان

  • با استفاده از دوربین های مداربسته پلاک خوان می توان پارکینگ های عمومی را به گونه ای مدیریت نمود که پرداخت وجه، و یا ورود و خروج خودرو ها آسانتر شده و یا حتی به صورت خودکار انجام شود.
  • از دوربین های پلاک خوان می توان در مدیریت حمل و نقل و ترافیک فرودگاهها ، به جهت اطمینان از این مسئله که تنها وسایل نقلیه مجاز اجازه دسترسی به خطوط تاکسی و یا خطوط حمل و نقل عمومی را دارند، استفاده نمود.
  • از این نوع دوربین ها می توان در مکان هایی استفاده نمود که در آن درب های ورودی تنها برای وسایل نقلیه مجاز باز شده و پلاک همه خودروهای بازدید کننده به طور خودکار ثبت می شوند.
  • این دوربین ها می توانند عملکرد هشدار دهنده داشته باشند و در هنگام ورود وسیله نقلیه غیر مجاز هشدارهای لازم را بدهند.

نقش دستگاه ضبط در تشخیص پلاک خودرو

بالاخص در سیستم های آنالوگ، دستگاه ضبط کننده DVR و رزولوشن ضبط آن تاثیر زیادی در عمل پلاک خوانی خواهد داشت. تا جای ممکن بهتر است سعی شود از DVR ای استفاده کنید که تصاویر را در حالت D1 یا WD1 و 25 فریم در ثانیه ضبط میکند. در صورتی که دستگاه ضبط کننده  کیفیت خوبی نداشته باشد، کیفیت ضبط شما کاهش یافته و هزینه صرف شده در خرید دوربین با کیفیت به هدر خواهد رفت.